متن مقاله

اهمیت و ضرورت پرداخت با NFC

زمان درج: ۱۴۰۰/۰۶/۲۷ [۰۸:۵۰:۵۴] - زمان ويرايش: ۱۴۰۲/۰۴/۰۱ [۱۷:۰۶:۵۰] - بازديد: ۴,۴۳۵

این روزها سرویس های الکترونیکی مختلف که راهکارهای خوبی برای سهولت پرداخت فراهم کرده اند، بسیار مورد توجه و اولویت موسسات مالی و بانک ها قرار گرفته اند.

با پیشرفت و توسعه ی تجهیزات الکترونیک و تکنولوژی در پرداخت، شرکت های سازنده ی تلفن های همراه نیز نسل جدید تولیدات خود را مجهز به این امکانات نموده اند.

یکی از این فناوری های جدید، ارتباط میدان نزدیک یا همان NFC است که در واقع تلفیق نوع توسعه یافته ی تکنولوژی RFID و شبکه موبایل می باشد و بیشترین تاثیررا بر سیستم پرداخت سیار می گذارد. با استفاده از این فناوری، پرداخت های الکترونیک خرد با امنیت و سهولت بیشتری انجام خواهند گرفت.

اکنون در سراسر دنیا روش‌های ارتباط بی‌ سیم به اشکال گوناگون باب شده‌‌اند و در تسهیل استفاده از گجت‌های مختلف و ایجاد ارتباط بین آن‌ها نقش مهمی دارند.

 NFCمانند بلوتوث و وای‌ فای یکی از فناوری‌های بی‌سیم ارتباطی متداول بین وسایل هوشمند است که از امواج رادیویی برای ایجاد ارتباط استفاده می‌کند و می‌تواند در زمینه‌های مختلف ازجمله تسهیل انتقال فایل بین دستگاه‌های مجهز به این فناوری، انجام خدمات مالی، کنترل وسایل مختلف، بازی، سلامت و درمان، فروش و سایر موارد به کار گرفته شود که در شماره های بعدی حتما به کاربردهای NFC  مفصلا خواهیم پرداخت.

 NFC چیست؟

NFC مخفف کلمه‌ی Near Field Communication است و تراشه‌ی NFC از امواج رادیویی میدان نزدیک برای ایجاد ارتباط بی‌سیم در فاصله‌ چند سانتی‌متری بین دو دستگاه و انتقال حجم کمی از اطلاعات استفاده می‌کند.

تاریخچه NFC 

انجمن NFC فعالیت خود را در سال ۲۰۰۴ آغاز کرد؛ اما تاریخ استفاده از امواج رادیویی میدان نزدیک به سال ۱۹۴۵ و جنگ جهانی دوم، برای ردیابی هواپیماهای جنگی می‌رسد؛ البته تاریخ شکل‌گیری فناوری NFC  از سال ۱۹۸۳ آغاز شد؛ زیرا در این سال، فردی به‌نام چارلز والتون، نخستین پتنت با واژه‌ی RFID یا Radio Frequency Identification (تشخیص هویت با فرکانس رادیویی) را ثبت کرد و پتنت او به نقطه‌ی آغازی برای اختراع استاندارد، تراشه و برچسب NFC تبدیل شد. در ادامه مهم‌ترین اتفاق‌های تاریخ این فناوری را از سال ۲۰۰۰ تاکنون بررسی می‌کنیم.

  •  اختراع NFC توسط سونی و فیلیپس در سال ۲۰۰۰
  • ثبت NFC به‌عنوان یک استاندارد توسط سازمان بین‌المللی استاندارد‌سازی در سال ۲۰۰۳
  • تأسیس انجمن NFC توسط سونی، فیلیپس و نوکیا در سال ۲۰۰۴
  • ایجاد نخستین برچسب NFC و عرضه‌ی نخستین گوشی هوشمند مجهز به فناوری یعنی نوکیا ۶۱۳۱ در سال ۲۰۰۶
  • استفاده از برچسب NFC گوشی نوکیا ۶۱۳۱ توسط مصرف‌کنندگان به‌صورت آزمایشی در انگلستان در سال ۲۰۰۷
  • ایجاد ارتباط بین دو گوشی و تبادل اطلاعات بین آن‌ها از طریق NFC برای نخستین بار در سال ۲۰۰۹
  • عرضه‌ی نخستین گوشی اندرویدی مجهز به فناوری NFC یعنی سامسونگ نکسوس اس در سال ۲۰۱۰
  • استفاده از گوشی‌ها و کارت‌های بانکی مجهز به برچسب NFC برای ارائه‌ی خدمات مرتبط با حمل‌و‌نقل و گردشگری و ارائه‌ی خدمات به دانش‌آموزان در سال ۲۰۱۰
  • استفاده از NFC برای آغاز بازی و به اشتراک‌گذاری مخاطبان، آدرس‌های اینترنتی و ویدئو در سال ۲۰۱۰
  • معرفی تگ‌های هوشمند از سوی سونی برای تغییر حالت‌ها و پروفایل‌های گوشی از راه نزدیک در سال ۲۰۱۲
  • همکاری سامسونگ و ویزاکارت برای توسعه‌ی پرداخت موبایلی با استفاده از NFC در سال ۲۰۱۳
  • ایجاد یک سیستم امنیتی تشخیص هویت مبتنی بر NFC توسط دانشمندان IBM در سال ۲۰۱۳
  • فراهم‌شدن امکان استفاده از Apple Pay  با NFC برای گوشی‌های آیفون ۶، آیفون ۶ پلاس واپل واچ(که در ماه آوریل ۲۰۱۵) عرضه شد
  • فراهم‌شدن امکان استفاده از Android Pay برای گوشی‌های اندرویدی دارای NFC در سال ۲۰۱۵
  • انتشار نسخه‌ای از ویندوز 10 با معماری NFC و انتشار درایور جهانی NFC برای این نسخه از ویندوز در سال ۲۰۱۶
  • ایجاد چهارچوب CoreNFC برای خواندن برچسب‌های NFC در iOS 11 در سال ۲۰۱۷

نحوه‌ی کار

فناوری NFC از روش القاء الکترومغناطیسی برای ارسال اطلاعات استفاده می‌کند. این فناوری از میدان‌های الکترومغناطیسی برای انتقال داده‌ها یا القاء امواج الکترومغناطیسی در دستگاه گیرنده استفاده می‌کند که دستگاه‌های پسیو نیز نیروی خود را از امواج الکترومغناطیس تولید‌شده توسط دستگاه اکتیو دریافت می‌کنند و این نیرو در مسافت کم اطلاعات با حجم مشخصی را انتقال می دهد.

مقایسه NFC با بلوتوث و وای‌فای

ابتدا یادآوری می‌کنیم، کاربرد اصلی NFC انتقال و به اشتراک‌گذاری فایل‌های چندرسانه‌ای نیست و بیشتر برای انتقال امن داده‌های حساس هنگام انجام کارهایی مثل فعالیت‌های پرداختی به کار برده می‌شود و مقایسه‌ی آن با بلوتوث و وای‌فای چندان منطقی نیست؛ با این حال، در این بخش این سه ابزار ارتباطی بی‌سیم متداول را به‌صورت مختصر و کلی با یکدیگر مقایسه می‌کنیم.

سرعت

قطعا NFC از نظر سرعت قابل‌مقایسه با بلوتوث و وای‌فای نیست. سرعت NFC به ۴۰۰ کیلوبیت در ثانیه و سرعت بلوتوث به ۲ مگابیت در ثانیه و سرعت اپلیکیشن‌هایی که از وای‌فای برای انتقال فایل‌ها استفاده می‌کنند، به ۲۵۰ مگابیت در ثانیه هم می‌رسد .

محدوده‌ی انتقال

NFC در این زمینه هم اصلا نمی‌تواند دربرابر رقبای خود قد علم کند؛ NFC تنها می‌تواند در فاصله‌ی ۴ سانتی‌متری فایل‌ها را انتقال دهد، درحالی‌که بلوتوث توانایی انتقال فایل‌ها تا ۱۰ متر را هم دارد و این میزان با استفاده از وای‌فای به ۴۶ متر در فضای بسته و ۹۲ متر در فضای باز می‌رسد.

امنیت

 NFC در این بخش برخلاف دو بخش قبلی، پیروز قاطع میدان رقابت است؛ زیرا پروتکلی رمزگذاری‌شده است و قابلیت تشخیص هویت با ورود رمز عبور و سایر ویژگی‌های امنیتی ابزار ارتباطی مذکور، آن را نسبت به بلوتوث برتر می‌سازد. درضمن بلوتوث و وای‌فای دربرابر هک آسیب‌‌پذیرند اما NFC را تنها در صورتی می‌توان هک کرد که هکر کاملا نزدیک شما باشد !

میزان سهولت استفاده

برای استفاده از NFC تنها لازم است آن را در گوشی خود روشن کنید و برای انتقال فایل دو گوشی را نزدیک یکدیگر بگیرید؛ اما جهت استفاده از بلوتوث برای جفت‌کردن از آن در هر دو گوشی، باید یک پین کد را در دو گوشی وارد و یک سری دستورالعمل دیگر را دنبال کنید. استفاده از وای‌فای هم نیازمند اتصال به یک شبکه‌ی وای‌فای و استفاده از یک روتر است.

میزان مصرف انرژی

NFC از این نظر نیز در جایگاه اول قرار دارد؛ زیرا مصرف انرژی آن بسیار پایین است و همان‌طور که گفتیم، نیروی خود را از طریق میدان مغناطیسی ایجادشده بین دو وسیله تأمین می‌کند.

آینده NFC

پیش بینی می شود تا سال آینده ی میلادی، تعداد دستگاه های مجهز به NFC در سراسر جهان به حدود 2.2 میلیون افزایش پیدا کند و از آنجایی که امروزه موبایل بیشتر از کارت همراه افراد است، قطعا کاربردهای بیشتری نیز برای آن در نظر گرفته خواهد شد.

مفتخریم که ایران کیش، جزو اولین پیشگامان صنعت پرداخت بوده است که با توجه به استاندارد بومی سازی EMV، پروژه کهربای بانک مرکزی مبتنی بر پرداخت NFC را پس از فاز آزمایشی وارد فاز عملیاتی نموده و اکنون پس از رونمایی NFC، اعلام می دارد دارای 764 هزار پایانه ی فعال  مجهز به این سیستم  و فناوری می باشد.بدین طریق با نزدیک کردن گوشی موبایل های مجهز به اپ مخصوص و دستگاه های کارتخوان این شرکت، پرداخت صورت می گیرد. 



آخرین مقالات

{{ item.Title }}

{{ item.Title }}

{{ item.UpdateDateTime.DisplayDateTime }}

بیشتر بخوانید